Suunnittele itse unelmiesi piha! Lue koko kuvaus ja saa ILMAINEN maistiainen!
Lisätietoja
Onko koskaan käynyt niin, että ostamasi puutarhakasvit kuolevat jo alkuvaiheessa tai viimeistään ensimmäisen talven aikana?

Entä oletko huomannut jonkun istuttamasi kasvin olevan liian lähellä autotallia, terassia tai kulkuväylää? Miten siinä näin on päässyt käymään?

Haluaisitko istuttaa kasveja pihallesi, muttet oikein tiedä, mitä ja mihin, mistä aloittaa?

Tämä kurssi on sinulle, joka haluat toteuttaa itse suunnitelman unelmiesi pihaan!

Kurssissa on 15 osaa, joista ensimmäinen on ilmainen. Voit siis testata kurssin alkua maksamatta siitä yhtään mitään.

1. Toiveet ja inspiraatio - ideat unelmien pihani taustalla (ilmainen osa)

Tässä osassa ideoidaan ja selkeytetään toiveita pihaan ja puutarhaan liittyen. Ideoimisen apuna on tarjolla apukysymyksiä, joihin vastauksia miettimällä saat selvitetyksi itsellesi, mitä pihastasi toivot. Tämä osio toimii apuna myös, jos olet aikeissa hankkia pihasuunnittelun ammattilaisen suunnittelemaan puutarhaasi.

2. Mittaaminen ja piirtäminen – nyt saa taiteilla

Tässä osassa mittaat pihan suunniteltavat alueet ja piirrät niistä suunnitelmalle pohjan. Mittaaminen on tärkeää, jotta kasvien ja esim. kasvualustan määrä voidaan laskea etukäteen.

3. Pihan olosuhteiden huomioiminen puutarhan suunnittelussa (mm. kasvuvyöhykkeet ja ilmansuunnat)

Tässä osassa opit, mitkä asiat vaikuttavat kasvien selviämiseen tietynlaisissa paikoissa. Tämän jälkeen et enää tee hutiostoksia ja kasvisi selviävät todennäköisemmin vuodesta toiseen, kaunistuen vuosi vuodelta.

4. Kasvualustat ja niiden muokkaaminen

Tässä osassa opit, miten kasvualusta vaikuttaa kasvien hyvinvointiin ja selvität pihallasi valmiiksi olevan maa-aineksen soveltuvuuden niille. Lisäksi opit, miten maa-ainesta voi muokata kasveille sopivaksi.

5. Pihalle kehykset – pensasaidat ja -aidanteet

Tässä osassa opit, millaisia kasveja voi käyttää aitakasveina ja mitä niiden hoidossa kannattaa ottaa jo etukäteen huomioon. Opit laskemaan erityyppisten aitakasvien menekin. Opit myös, miten erilaiset aitaratkaisut vaikuttavat ympäröiviin kasveihin. Varsinaisia aidanrakennustekniikoita ei käydä läpi.

6. Pihan toiminnot paikoilleen – kulkuväylät, terassit, patiot ja kesäkeittiöt

Tässä osassa opit, miten pihan "kovien" elementtien sijoittelu kannattaa tehdä ja mitä on hyvä huomioida ympäröiviä kasveja suunnitellessa. Varsinaista rakennusohjeita ei käydä läpi.

7. Nurmikko – suunnittele oikeanlainen nurmialue käyttötarkoituksen mukaan

Tässä osassa opit nurmikon perustamisen ja erilaisten nurmiseosten soveltuvuuden erilaisiin käyttötarkoituksiin.

8. Puut ja pensaat – puutarhan tukirangat

Tässä osassa opit, miten puut ja pensaat kannattaa puutarhaan sijoittaa ja mitä niiden sijainnissa on hyvä ottaa huomioon niiden itsensä kannalta, mutta myös esim. rakennusten kannalta. Opit myös, miten puiden ja pensaiden avulla voidaan vaikuttaa pihan lämpötilaan ja tuulisuuteen sekä muiden kasvien viihtyvyyteen.

9. Perenna-alueet – lihaa tukirangan ympärille

Tässä osassa opit, miten saat koko kasvukaudelle kaunista katseltavaa ja erilaisia tekstuureja, korkeuksia ja värien kirjoa. Saat myös kattavan listan sopivista perennavaihtoehdoista pihan erilaisiin osiin.

10. Istutusaltaat – millainen allas on kasvien kannalta suosiollisin ja mitä kasveja istuttaa vähemmän suosiolliseen altaaseen

Tässä osiossa opit, millaisessa istutusaltaassa ostamasi kasvit selviävät todennäköisimmin talven yli hengissä. Opit myös, mitä kasveja voi kokeilla, jos ei ole mahdollista muuttaa huonoilla ominaisuuksilla varustettua istutusallasta parempaan. Varsinaisia rakennusohjeita ei käydä läpi.

11. Lammet ja muut vesiaiheet

Tässä osioissa opit, mihin pihan vesiaihe kannattaa sijoittaa ja millaisia vaihtoehtoja niihin löytyy. Lisäksi opit valitsemaan vesikasveja, jotka helpottavat vesiaiheen hoitoa ja joista on myös iloa silmälle.

12. Hyötykasvit puutarhassa – tehdäkö marjapensasalue ja hedelmäpuulehto vai jotain ihan muuta

Tässä osassa opit, mihin hyötykasvit kannattaa sijoittaa mahdollisimman hyvän sadon saamiseksi ja mitä asioita kannattaa huomioida kasvien valinnassa.

13. Ruukkujen käyttö pienessä patiopihassa tai suurten istutusalueiden mausteena

Tässä osassa opit, miten saat ruukuilla tuotua lisää kiinnostavaa katseltavaa puutarhaasi. Opit myös, mitä pitää ottaa huomioon, jos ruukuissa olevista kasveista haluaa iloa useammaksi kuin yhdeksi kesäksi.

14. Parveke- tai terassipuutarha – paljon toimintoja pieneen tilaan

Tässä osassa opit, miten rakentaa mahdollisimman tehokas puutarha pieneen tilaan.

15. Luontopuutarha – miten lisätä isompien ja pienempien eläinten määrää pihalla

Tässä osassa opit, miten ottaa luonnon monimuotoisuus huomioon puutarhaa suunniteltaessa ja hoidettaessa. Pölyttäjähyönteisten määrä on vähentynyt ja jokainen voi auttaa tilannetta omalla pihallaan. Lisäksi opit, miten kannustaa lintuja, sammakkoeläimiä ja nisäkkäitä viihtymään pihallasi.

Vihervoimistelijan verkkokurssi pihasuunnittelun maailmaan osat 2-15 ovat käytössäsi heti kurssin ostaessasi. Jos kurssiin lisätään myöhemmin uusia osia, saat ne käyttöösi ilman eri maksua.

Kurssi on toteutettu kotimaisella Campwire-verkkokurssialustalla, johon saat oston jälkeen kutsulinkin. Kutsulinkkiä ei saa jakaa muille.

TÄÄLTÄ PÄÄSET TUTUSTUMAAN KURSSIN ENSIMMÄISEEN OSAAN ILMAISEKSI. Kurssille rekisteröitymisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen saatamme silloin tällöin lähettää päivityksiä kurssiin liittyen, mutta muutoin olemme laiskoja lähettelemään uutiskirjeitä.
hinta

179,00 €

Toimitusaika: 3 - 7 päivää